maanantai 27. heinäkuuta 2015

Uusi-Seelanti kiivin kuoressa

Road trip Uudessa-Seelannissa oli onnistunut reissu, ja mullisti kyllä meidän molempien tulevaisuuden matkailuhaaveet niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Jos Australiassa matkustaessamme kasvatimme hiilijalanjälkeämme jatkuvalla lentämisellä, piti Uudessa-Seelannissa suuresta hiilijalanjäljestä huolen yksityisautoilu. Kartassa näkyvän punaisen reitin ajoimme itse, vihreät pätkät matkustimme bussilla ja turkoosit kohdat kujettiin lautalla.


Eteläsaarella ajoimme reilun 2250 kilometrin lenkin pysähtyen seuraavissa kylissä ja kaupungeissa:
- Fox Glacier
- Hokitika (Punakaiki)
- Christchurch
- Picton


Pohjoissaarella ajoimme Wellingtonista Aucklandiin, ja ei-ihan-suorimmalta reitiltämme kertyi kilometrejä 1300. Reitin varrella oli
- Hamilton (Hobbiton)
- Auckland

Keräsimme lähes joka aamu kimpsut ja kampsut kasaan seuraavaa siirtoa varten ja kaiken kaikkiaan yövyimmekin 18 hostellissa ja 2 hotellissa. Reitin varrelta bongasimme kylien, kaupunkien ja kahviloiden lisäksi ainakin lampaita (paljon!), lehmiä, hevosia, alpakoita, possuja, kanoja, emuja, hylkeitä ja vuohia.

Patikointikilometrejä kertyi useampi sata, minkä lisäksi luonnossa liikuttiin ratsastamalla, kajakoimalla ja pyöräilemällä. Vaivannäön vastineeksi näimme lumihuippuisia vuoria, vihreitä vieriviä kukkuloita (rolling hills), tulivuoria, aavaa merta, peilipintaisia järviä, jäätiköitä, sademetsää, havumetsää ja geotermistä maaperää.

Yhteenvedon yhteenvetona todettakoon, että voimme suositella. Molempia saaria. Mutta ei laiskoille ja mukavuudenhaluisille.

3 kommenttia:

Jos et halua olla anonyymi lukija, niin valitse listasta "Nimi/URL" ja jätä meille viesti!