torstai 16. heinäkuuta 2015

Hobitit tiellä: Hanmer Springs – Christchurch

Puolitoista viikkoa on hurruteltu pitkin eteläsaaren teitä, ja keskiviikkona olikin palautettava auto takaisin Christchurchiin. Ajomatkaa oli Hanmer Springistä vain reilut sata kilometriä ja se taittui islantimaisissa maisemissa; näkyvillä oli vähäisesti kasvustoa ja väritys erityisen maanläheinen. Kaiken kaikkiaan matkaa kertyi Jariksen mittariin eteläsaarella reilut 2250 kilometriä.


Christchurchista etsimme ensimmäisenä hostellimme, johon kannoimme kaiken omaisuuden - joka ihmeellisesti oli siirtynyt rinkoista erillisiin pikkunyssäköihin ja peräkontin koristeeksi - ennen kuin lähdimme palauttamaan autoa lentokentän kupeessa sijaitsevaan autovuokraamoon. Keskustaan palatessamme yritimme etsiä helpotusta kolottaville kahvihampaille, ja kahvilan löytäminen keskusta-alueelta osoittautuikin vaikeammaksi, kun missään kylässä tai kaupungissa koskaan aikaisemmin. Vaikka Christchurch on eteläsaaren suurin kaupunki, kahviloita ei yksinkertaisesti tullut vastaan melko kuolleen oloisella keskusta-alueella. Christchurchin keskusta on nimittäin tuhoutunut suurelta osin vuonna 2011 maanjäristyksessä, ja jälleenrakentaminen näkyy ja kuuluu lähes joka korttelissa. Työmaita, nostureita, aitoja ja varoitusmerkkejä näkyi siellä täällä, ja vaikka vastapainoksi oli paljon värikästä katutaidetta, ei kaupungin entinen henki tainnut olla aivan läsnä. Re:Start -konttikortteli oli kuitenkin hauska osoitus uudelleenrakentamisen innovatiivisuudesta.


Lopulta kahvila löytyi kuin löytyikin: hostellimme alakerrasta. Kaupunkikierros kuitenkin kannatti, tulipa nähtyä surullisen kohtalon kokenutta kaupunkia. Illan pääohjelmassa oli pakkaaminen, erinäiset nyssykät pitää nimittäin voimakeinoja apuna käyttäen saada rinkkaan, sillä muutama seuraava päivä on matkustettava omaisuus selässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos et halua olla anonyymi lukija, niin valitse listasta "Nimi/URL" ja jätä meille viesti!